Fahéjas tekercsek

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 5 dkg élesztő
  • 25 dkg cukor
  • 1.5 dl tej
  • 75 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • 1 db tojás sárgája
  • 2 ek fahéj

Elkészítése:

A élesztőt tálba morzsoljuk, elkeverjük 1 kávéskanál cukorral és a meglangyosított tejjel. Meleg helyen, letakarva kb. 10 perc alatt felfuttatjuk. A 15 dkg cukrot a liszttel, csipet sóval összekeverjük, majd hozzáadjuk az élesztőt.A 15 dkg margarinnal és a tojással összedolgozzuk. Langyos helyen, letakarva, a duplájára kelesztjük.

A töltelékhez, a maradék 10 dkg margarint felolvasztjuk. A 10 dkg cukrot és a fahéjat összekeverjük. A tésztát lisztezett deszkán, kb. 5 mm vastagra (kb. 40 x 40 cm) kinyújtjuk, az olvasztott Ramával megkenjük és a fahéjas cukorral megszórjuk. A tésztát feltekerjük, majd kb. 2,5 cm vastag szeletekre vágjuk.

Sütőpapírral bélelt sütőlemezre fektetjük. Konyharuhával letakarva, még 30 percig kelesztjük. A tojássárgáját 2 ek. vízzel felverjük és a csigákat megkenjük vele. Kb. 12 percig sütjük.