Fahéjas csigák recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 8 dkg porcukor
- 2,5 dl tej
- 5 dkg vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 kk fahéj
- reszelt citromhéj
- 1 cs vaníliás cukor
Töltelék:
- fahéj és kristálycukor keveréke ( ízlés szerint )
Elkészítése:
Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A maradék langyos tejben elkeverjük a megpuhított vajat, tojás sárgáját. Hozzáadjuk a liszthez a fahéjat, a citromhéjat, a vaníliás cukrot, a felfuttatott élesztőt és a langyos tejet. Lágy tésztát gyúrunk, amit legalább fél órán át letakarva kelesztünk.
Ha megkelt kinyújtjuk téglalap alakúra. Kevés langyos tejjel megkenhetjük, hogy a töltelék jobban ráragadjon a tésztára. Megszórjuk a fahéj és cukor keverékével, majd szorosan feltekerjük.
Kb 1,5-2 cm-es szeletekre vágjuk, majd tepsibe tesszük, kelesztjük és sütjük 200 fokon.
Tipp:
Lehet nagyobb tepsibe távolabb is tenni őket, én azért szeretem így sütni, mert így sokkal puhább marad a tészta.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »