Fahéjas csigák recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 8 dkg porcukor
- 2,5 dl tej
- 5 dkg vaj
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 kk fahéj
- reszelt citromhéj
- 1 cs vaníliás cukor
Töltelék:
- fahéj és kristálycukor keveréke ( ízlés szerint )
Elkészítése:
Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A maradék langyos tejben elkeverjük a megpuhított vajat, tojás sárgáját. Hozzáadjuk a liszthez a fahéjat, a citromhéjat, a vaníliás cukrot, a felfuttatott élesztőt és a langyos tejet. Lágy tésztát gyúrunk, amit legalább fél órán át letakarva kelesztünk.
Ha megkelt kinyújtjuk téglalap alakúra. Kevés langyos tejjel megkenhetjük, hogy a töltelék jobban ráragadjon a tésztára. Megszórjuk a fahéj és cukor keverékével, majd szorosan feltekerjük.
Kb 1,5-2 cm-es szeletekre vágjuk, majd tepsibe tesszük, kelesztjük és sütjük 200 fokon.
Tipp:
Lehet nagyobb tepsibe távolabb is tenni őket, én azért szeretem így sütni, mert így sokkal puhább marad a tészta.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.