Fahéjas csiga recept
Elkészítése:
Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos vízbe, kb 5 percre. Keverőtálban elkeverjük a lisztet, cukrot, sót. Beletesszük a szobahőmérsékleten tartott vajat és elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojásokat, a vizes élesztőt, és a langyos tejet. Jól összekeverjük. Téglalap alakúra nyújtjuk, a tészta kb 1 cm-es maradjon. A 20 dkg cukrot, és a 1,5 dkg fahéjat összekeverjük, és egyenletesen rászórjuk a tésztára. Feltekerjük, 12 szeletre vágjuk. Nagy tepsibe teszünk sütőpapírt, és beletesszük a csigákat. Én teszek mindegyikbe 2-3 csepp tejet. Tojással megkenjük, bár nem fontos. Sütőben szép pirosra sütjük. porcukorral meghintve tálaljuk. Jó étvágyat!
Sztori: Nagymamám receptje, a gyermekeim nagyon szeretik! Gyakran készítem.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »