Fahéjas csiga recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos vízbe, kb 5 percre. Keverőtálban elkeverjük a lisztet, cukrot, sót. Beletesszük a szobahőmérsékleten tartott vajat és elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojásokat, a vizes élesztőt, és a langyos tejet. Jól összekeverjük. Téglalap alakúra nyújtjuk, a tészta kb 1 cm-es maradjon. A 20 dkg cukrot, és a 1,5 dkg fahéjat összekeverjük, és egyenletesen rászórjuk a tésztára. Feltekerjük, 12 szeletre vágjuk. Nagy tepsibe teszünk sütőpapírt, és beletesszük a csigákat. Én teszek mindegyikbe 2-3 csepp tejet. Tojással megkenjük, bár nem fontos. Sütőben szép pirosra sütjük. porcukorral meghintve tálaljuk. Jó étvágyat!
Sztori: Nagymamám receptje, a gyermekeim nagyon szeretik! Gyakran készítem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

