Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fahéjas csiga recept

Fahéjas csiga
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 2,5 dkg élesztő
    • 50 dkg liszt
    • 12 dkg cukor
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csipet só
    • 45 dkg vaj
    • 2 evőkanál langyos víz
    • 4 evőkanál langyos tej (ha lehet akkor házi a zsírfok miatt)

    Töltelékhez:

    • 20 dkg cukor
    • 1,5 dkg fahéj

    Kenéshez:

    Elkészítése:
    Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos vízbe, kb 5 percre. Keverőtálban elkeverjük a lisztet, cukrot, sót. Beletesszük a szobahőmérsékleten tartott vajat és elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojásokat, a vizes élesztőt, és a langyos tejet. Jól összekeverjük. Téglalap alakúra nyújtjuk, a tészta kb 1 cm-es maradjon. A 20 dkg cukrot, és a 1,5 dkg fahéjat összekeverjük, és egyenletesen rászórjuk a tésztára. Feltekerjük, 12 szeletre vágjuk. Nagy tepsibe teszünk sütőpapírt, és beletesszük a csigákat. Én teszek mindegyikbe 2-3 csepp tejet. Tojással megkenjük, bár nem fontos. Sütőben szép pirosra sütjük. porcukorral meghintve tálaljuk. Jó étvágyat!

    Sztori: Nagymamám receptje, a gyermekeim nagyon szeretik! Gyakran készítem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá