Fahéjas csiga

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 2,5 dkg élesztő
  • 50 dkg liszt
  • 12 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 1 csipet só
  • 45 dkg vaj
  • 2 evőkanál langyos víz
  • 4 evőkanál langyos tej (ha lehet akkor házi a zsírfok miatt)

Töltelékhez:

  • 20 dkg cukor
  • 1,5 dkg fahéj

Kenéshez:

  • 1 tojás

Elkészítése:
Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos vízbe, kb 5 percre. Keverőtálban elkeverjük a lisztet, cukrot, sót. Beletesszük a szobahőmérsékleten tartott vajat és elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojásokat, a vizes élesztőt, és a langyos tejet. Jól összekeverjük. Téglalap alakúra nyújtjuk, a tészta kb 1 cm-es maradjon. A 20 dkg cukrot, és a 1,5 dkg fahéjat összekeverjük, és egyenletesen rászórjuk a tésztára. Feltekerjük, 12 szeletre vágjuk. Nagy tepsibe teszünk sütőpapírt, és beletesszük a csigákat. Én teszek mindegyikbe 2-3 csepp tejet. Tojással megkenjük, bár nem fontos. Sütőben szép pirosra sütjük. porcukorral meghintve tálaljuk. Jó étvágyat!

Sztori: Nagymamám receptje, a gyermekeim nagyon szeretik! Gyakran készítem.