Diós csiga recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 15 dkg cukor
- csipet só
- tojásfehérje a kenéshez
A töltelékhez:
- 10 dkg darált dió
10 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
1,5 dl tej.
Elkészítése:
Az élesztőt a tejben 1 kanál cukorral és 1 kanál liszttel megfuttatjuk.
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzákeverjük a cukrot és a sót. A tojásokkal összegyúrjuk.
A futtatott élesztővel és még annyi langyos tejjel továbbgyúrjuk, hogy rugalmas tésztánk legyen.
Egy órán át hűtőszekrényben pihentetjük.
Négyszögletesre nyújtjuk, ráterítjük a tölteléket. Szorosan összesodorjuk. Másfél cm vastag szeletekre vágjuk.
A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. 15 percig kelesztjük.
Tojásfehérjével megkenjük. Forró sütőben kezdjük sütni, majd a lángot levéve közepes lángerőnél készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »