Darázsfészek ahogy a Nagyitól tanultam recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 6o dkg. liszt
- 2 ek. cukor
- tojásnyi margarin
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- csipet só
- 5 g. élesztő
- fél csésze tej
Töltelékhez:
- 3/4 margarin
- 2o dkg. cukor
- 1-2 csomag vaníliás cukor
- tej a locsoláshoz
Elkészítése:
A sütinek felfuttatom az élesztőt fél csésze enyhén cukros tejbe,majd a többi hozzávalóhoz teszem és puha tésztát gyúrok belőle.
Fél órát langyos helyen kelni hagyom.
A tölteléknek a margarint kikavarom a cukorral, vaníliás cukorral.
A megkelt tésztát két fele osztom, egy-egy téglalapot nyújtok belőle, a tölteléket elosztom rajtuk és egyenletesen elkenem.
Felcsavarom mindkettőt, kb. 2 ujjnyi vastagságúra vágom.
A szép forma érdekében lábosba sütöm, amit előtte kikenek margarinnal.
A tekercseket lefektetve 2 cm. távolságra teszem egymástól és még így is hagyom fél órát kelni.
Előmelegített sütőbe,18o fokon kb.3o-4o percig sütöm, mikor már kezd aranysárga lenni kiveszem, és cukros-vaníliás tejjel egyenként meglocsolom a tekercseket. (Nem kell sajnálni tőlük)
Még visszateszem 1o-15 percre.
Bár isteni az illata is,ajánlatos várni vele míg kicsit kihűl :)
Jó étvágyat!
Sztori: Ez volt az első süti amit megtanultam Nagymamámtól,már ezerszer megsütöttem mert nagyon finom és imádja mindenki :)))