Darázsfészek ahogy a Nagyitól tanultam recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 6o dkg. liszt
- 2 ek. cukor
- tojásnyi margarin
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- csipet só
- 5 g. élesztő
- fél csésze tej
Töltelékhez:
- 3/4 margarin
- 2o dkg. cukor
- 1-2 csomag vaníliás cukor
- tej a locsoláshoz
Elkészítése:
A sütinek felfuttatom az élesztőt fél csésze enyhén cukros tejbe,majd a többi hozzávalóhoz teszem és puha tésztát gyúrok belőle.
Fél órát langyos helyen kelni hagyom.
A tölteléknek a margarint kikavarom a cukorral, vaníliás cukorral.
A megkelt tésztát két fele osztom, egy-egy téglalapot nyújtok belőle, a tölteléket elosztom rajtuk és egyenletesen elkenem.
Felcsavarom mindkettőt, kb. 2 ujjnyi vastagságúra vágom.
A szép forma érdekében lábosba sütöm, amit előtte kikenek margarinnal.
A tekercseket lefektetve 2 cm. távolságra teszem egymástól és még így is hagyom fél órát kelni.
Előmelegített sütőbe,18o fokon kb.3o-4o percig sütöm, mikor már kezd aranysárga lenni kiveszem, és cukros-vaníliás tejjel egyenként meglocsolom a tekercseket. (Nem kell sajnálni tőlük)
Még visszateszem 1o-15 percre.
Bár isteni az illata is,ajánlatos várni vele míg kicsit kihűl :)
Jó étvágyat!
Sztori: Ez volt az első süti amit megtanultam Nagymamámtól,már ezerszer megsütöttem mert nagyon finom és imádja mindenki :)))
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »