Csigarétes recept
Hozzávalók a tésztához:
- 32 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 5 dkg cukor
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 1,5 dl tej
- csipet só
A töltelékhez:
- 15 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- a locsoláshoz vaníliáscukros tej
Elkészítése:
Az élesztőt kevés cukorral és tejjel felfuttatjuk, utána a liszttel, sóval, tojással rétestészta állagúra gyúrjuk.
Fél óra kelesztés után kinyújtjuk, rákenjük a tölteléket, ami a vajjal kihabosított cukor.
Feltekerjük, szeleteljük, tepsibe tesszük, még fél órát kelesztjük. 170 fokos sütőben kb. 25-30 percig sütjük.
Ha félig megsült vaníliás tejjel meglocsoljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

