Csavart kakaós csiga recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 60 dkg liszt
- 10 dkg olvasztott vaj
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 cs vaníliás cukor
- 3 ek kristálycukor
- 4 dl tej
- 3 dkg friss élesztő
- csipet só
A töltelékhez:
- 10 dkg puha vaj
- 2 púpos ek cukrozatlan kakaópor
- 7 ek kristálycukor
A kenéshez:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 ek kristálycukor
- 1 ek tej
Elkészítése:
A langyos tejbe beletesszük cukrot, elmorzsoljuk benne az élesztőt és felfuttatjuk. A tészta száraz hozzávalóit elkeverjük, hozzáadjuk az élesztős tejet, a tojást, az olvasztott vajat és összegyúrjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük a tésztánkat.
Míg kel a tészta, elkészítjük a tölteléket: a puha vajat kikeverjük a kakaóporral és a cukorral úgy, hogy a cukor szemcsés maradjon.
A megkelt tésztát két egyenlő részre osztjuk és az egyiket téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük a töltelékkel. A tészta másik felét is kinyújtjuk és ráhelyezzük a töltelékkel megkent tésztára. A hosszabbik részénél kb 2 cm széles csíkokra vágjuk (kb 10-12 csíkot kapunk). Mindegyik csíkot lazán megcsavarjuk néhányszor és feltekerjük csigába. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, kb 10 percig pihentetjük, lekenjük a cukros tejes tojás sárgájával és előmelegített, 180 fokos sütőben megsütjük.
Tipp:
Kicsivel több cukrot tettem bele, mint ahogyan az eredeti receptben szerepel, mert az édes, kelesztett tésztákat kissé ízetlennek találom. Ez annyira guszta volt, hogy el kellett készítenem. Több cukorral tökéletes lett számomra és a tészta állaga is remek!