Császármorzsa meggyel recept

Hozzávalók:
- 30 dkg búza dara
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,5 liter tej
- 1 citrom leve
- 1 dl étolaj
Elkészítése:
A darát egy tálba öntöm, majd ráöntöm a tejet, a tojások sárgáját és egy fél órára félre teszem, hogy a dara megdagadjon. Hozzáadom a citrom levét és a tojásfehérjéből vert habot.
Egy serpenyőbe olajat hevítek és beleöntöm a masszát. Állandóan keverem mindaddig, amíg szép pirosas barnás színt nem kap.
Sárgabaracklekvárral és meggyel tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »