Császármorzsa recept
Hozzávalók:
- 20 dkg búzadara
- 15 dkg liszt
- 0,5 l tej
- reszelt citromhéj
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- mazsola
- 4 ek porcukor
- 10 dkg margarin
- 2 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- pici rumaroma
Elkészítése:
A búzadarát, a lisztet és a tejet csomómentesen elkeverjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a sót és a mazsolát. A tálat, amiben kevertük, jól lefedjük, és pár órára hűtőbe tesszük. (Én este keverem be, és másnapig a hűtőben csücsül.)
Sütés előtt a masszához hozzákeverjük a tojások sárgáját.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük a fokozatosan hozzáadott porcukorral, majd óvatosan ezt is a masszához keverjük.
Egy nagyobb tepsit kikenünk a margarinnal, majd beleöntjük a masszát.
Előmelegített sütőbe tesszük, és közepes lángon (180 fok) elkezdjük sütni. Sütés közben többször kivesszük, és apróbbra tördeljük, megforgatjuk.
Amikor már szépen megpirult, és elmorzsálódott, akkor kivesszük a sütőből, és tálaljuk.
Tálaláskor ízlés szerint porcukorral megszórjuk, és sárgabaracklekvárral jól meglocsoljuk.
A császármorzsa kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 31 g
Zsír: 10 g