Császármorzsa

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 20 dkg búzadara
  • 15 dkg liszt
  • 0,5 l tej
  • reszelt citromhéj
  • 4 tojás
  • mazsola
  • 4 ek porcukor
  • 10 dkg margarin
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • pici rumaroma

Elkészítése:

A búzadarát, a lisztet és a tejet csomómentesen elkeverjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a sót és a mazsolát. A tálat, amiben kevertük, jól lefedjük, és pár órára hűtőbe tesszük. (Én este keverem be, és másnapig a hűtőben csücsül.)

Sütés előtt a masszához hozzákeverjük a tojások sárgáját.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük a fokozatosan hozzáadott porcukorral, majd óvatosan ezt is a masszához keverjük.

Egy nagyobb tepsit kikenünk a margarinnal, majd beleöntjük a masszát.

Előmelegített sütőbe tesszük, és közepes lángon (180 fok) elkezdjük sütni. Sütés közben többször kivesszük, és apróbbra tördeljük, megforgatjuk.

Amikor már szépen megpirult, és elmorzsálódott, akkor kivesszük a sütőből, és tálaljuk.

Tálaláskor ízlés szerint porcukorral megszórjuk, és sárgabaracklekvárral jól meglocsoljuk.