Császármorzsa recept
Hozzávalók:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 dkg cukor
- 5 dl tej
- 16 dkg liszt
- 16 dkg búzadara
- 1 citrom reszelt héja
- mazsola (én ezt kihagytam)
A sütéshez:
- 10 dkg vaj
Tálaláshoz:
- baracklekvár
- esetleg rum
Elkészítése:
A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, majd beleöntjük a tejet, a lisztet és a búzadarát is. Csomómentesre keverjük. Belereszeljük a citrom héját, elkeverjük, és hűtőbe téve 50 percig pihentetjük, hogy a dara egy kicsit megdagadjon.
Addig a mazsolát langyos vízbe áztatjuk, amikor megdagadt, a vizet leöntjük róla és ízlés szerint egy kevés rumot locsolunk rá.
Ha letelt az 50 perc, a tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a pihentetett masszába forgatjuk a rumos mazsolával együtt. A vajat egy nagy teflon serpenyőben felolvasztjuk, majd beleönjük a tésztát, és közepes lángon 30-35 percig kevergetjük. Ne ijedjünk meg, először nagyon ragadós, de a végére szép morzsalékos lesz. (Én megijedtem, de kár volt.) Ajánlatos teflon serpenyőben sütni, mert akkor nem ég le.
A tálaláshoz a baracklekvárt elkeverjük egy-két kanál rummal, és a morzsa tetejére csorgatjuk. Melegen és hidegen is nagyon finom. Letakarva hűtőszekrényben 3 napig eláll.