Citromos madártej recept

Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 csomag vaníliás cukor
- 3 ek cukor
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1,5 l tej
- 4 ek porcukor
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét, a pudingport, majd apránként (kevergetve) felöntjük 5 dl tejjel. A maradék tejet elkezdjük melegíteni. Ha már forró, hozzáöntjük a keveréket és lassú tűzön sűrűre főzzük.
A tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük. Vízbe mártott fagyis kanállal egy lapos tányérra gombócokat adagolunk és 1 perc 20 mp-re mikóba tesszük.
A langyos madártej tetejére tesszük a gombócokat, majd jól behűtve tálaljuk.
Tipp:
A citromtól kellemesen pikáns lesz a madártej, nyáron pedig egy üdítő finomság.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »