Citromos madártej recept
Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4 csomag vaníliás cukor
- 3 ek cukor
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1,5 l tej
- 4 ek porcukor
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét, a pudingport, majd apránként (kevergetve) felöntjük 5 dl tejjel. A maradék tejet elkezdjük melegíteni. Ha már forró, hozzáöntjük a keveréket és lassú tűzön sűrűre főzzük.
A tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük. Vízbe mártott fagyis kanállal egy lapos tányérra gombócokat adagolunk és 1 perc 20 mp-re mikóba tesszük.
A langyos madártej tetejére tesszük a gombócokat, majd jól behűtve tálaljuk.
Tipp:
A citromtól kellemesen pikáns lesz a madártej, nyáron pedig egy üdítő finomság.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

