Citromos madártej recept

Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 csomag vaníliás cukor
- 3 ek cukor
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1,5 l tej
- 4 ek porcukor
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét, a pudingport, majd apránként (kevergetve) felöntjük 5 dl tejjel. A maradék tejet elkezdjük melegíteni. Ha már forró, hozzáöntjük a keveréket és lassú tűzön sűrűre főzzük.
A tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük. Vízbe mártott fagyis kanállal egy lapos tányérra gombócokat adagolunk és 1 perc 20 mp-re mikóba tesszük.
A langyos madártej tetejére tesszük a gombócokat, majd jól behűtve tálaljuk.
Tipp:
A citromtól kellemesen pikáns lesz a madártej, nyáron pedig egy üdítő finomság.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »