Citromos madártej

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 4 csomag vaníliás cukor
  • 3 ek cukor
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1,5 l tej
  • 4 ek porcukor

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét, a pudingport, majd apránként (kevergetve) felöntjük 5 dl tejjel. A maradék tejet elkezdjük melegíteni. Ha már forró, hozzáöntjük a keveréket és lassú tűzön sűrűre főzzük.

A tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük. Vízbe mártott fagyis kanállal egy lapos tányérra gombócokat adagolunk és 1 perc 20 mp-re mikóba tesszük.

A langyos madártej tetejére tesszük a gombócokat, majd jól behűtve tálaljuk.

Tipp:

A citromtól kellemesen pikáns lesz a madártej, nyáron pedig egy üdítő finomság.