Cipócska recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 300 g búza finomliszt
- 150 g teljes kiőrlésű rozsliszt
- 50 g lenmagliszt
- 250-300 ml langyos víz
- 25 g friss élesztő
- 1 ek méz
- 30 g lenmag
- 50 ml olíva olaj
- só
Elkészítése:
Szeretek itthon kenyerekkel és különféle pékárúakkal kísérletezni. Egyrészt tudod mit tettél bele, másrészt a sütőből kiáradó illatfelhő nagyon varázslatos tud lenni! :D
Egy tálba kimérjük a liszteket, összekeverjük a sóval és közepébe mélyedést vájunk. Ide morzsoljuk bele az élesztőt,
mézzel csorgatva és 2 dl langyos vízzel felöntve. Amikor a kovász szépen felhabosodott alaposan összegyúrjuk a tésztát olíva olajjal és a lenmaggal. Amennyiben túl morzsalékos lenne a tészta, langyos vízzel lazíthatunk
a szerkezetén.
Nejlonnal letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük, majd tálból kivéve, átgyúrjuk, megformáljuk és enyhén lisztezett sütőedénybe tesszük. Letakarva újból kelesztjük.
A megkelt cipócskát kevéske rozsliszttel meghintjük és éles késsel bevagdossuk tetejét. Előmelegített, 180 fokos, gőzös sütőben, légkeverésen, 30-35 perc alatt készre sütjük.
A sütőből kivéve rácson hűtjük.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »