Cipócska recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 300 g búza finomliszt
- 150 g teljes kiőrlésű rozsliszt
- 50 g lenmagliszt
- 250-300 ml langyos víz
- 25 g friss élesztő
- 1 ek méz
- 30 g lenmag
- 50 ml olíva olaj
- só
Elkészítése:
Szeretek itthon kenyerekkel és különféle pékárúakkal kísérletezni. Egyrészt tudod mit tettél bele, másrészt a sütőből kiáradó illatfelhő nagyon varázslatos tud lenni! :D
Egy tálba kimérjük a liszteket, összekeverjük a sóval és közepébe mélyedést vájunk. Ide morzsoljuk bele az élesztőt,
mézzel csorgatva és 2 dl langyos vízzel felöntve. Amikor a kovász szépen felhabosodott alaposan összegyúrjuk a tésztát olíva olajjal és a lenmaggal. Amennyiben túl morzsalékos lenne a tészta, langyos vízzel lazíthatunk
a szerkezetén.
Nejlonnal letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük, majd tálból kivéve, átgyúrjuk, megformáljuk és enyhén lisztezett sütőedénybe tesszük. Letakarva újból kelesztjük.
A megkelt cipócskát kevéske rozsliszttel meghintjük és éles késsel bevagdossuk tetejét. Előmelegített, 180 fokos, gőzös sütőben, légkeverésen, 30-35 perc alatt készre sütjük.
A sütőből kivéve rácson hűtjük.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »