Churros recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2,5 dl víz
- 2 ek cukor
- csipet só
- 8 dkg vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - olaj
- 15 dkg liszt
Forgatáshoz:
- fahéjas porcukor
Elkészítése:
Egy lábosba öntjük a vizet, majd hozzáadjuk a sót, a cukrot és a vajat. Feltesszük a tűzhelyre, majd felforraljuk. Amikor felforrt, hozzáadjuk a lisztet, majd addig keverjük, amíg össze nem áll. Hozzáadjuk a tojásokat, majd simára keverjük.
Sütőpapírból kis szeleteket vágunk, erre nyomjuk majd a tésztát.
A habzsákra csillag csövet teszünk, majd beletöltjük a tésztát és a sütőpapír darabokra tésztából egy-egy csíkot nyomunk. A fánkot sütőpapírostól forró olajba tesszük, majd egy picit később húscsipesz segítségével kivesszük az olajból a sütőpapírt.
A papír bátran használható a következő adat sütéséhez is.
Pirosodásig sütjük mindkét oldalát, majd papír törlőn lecsepegtetjük.
Még langyosan fahéjas porcukorba forgatjuk.
Tipp:
Ha nagyon meguntuk a csíkokat sütni, csinálhatunk belőle kerek “fánkokat” is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

