Hozzávalók:
Forgatáshoz:
Elkészítése:
Egy lábosba öntjük a vizet, majd hozzáadjuk a sót, a cukrot és a vajat. Feltesszük a tűzhelyre, majd felforraljuk. Amikor felforrt, hozzáadjuk a lisztet, majd addig keverjük, amíg össze nem áll. Hozzáadjuk a tojásokat, majd simára keverjük.
Sütőpapírból kis szeleteket vágunk, erre nyomjuk majd a tésztát.
A habzsákra csillag csövet teszünk, majd beletöltjük a tésztát és a sütőpapír darabokra tésztából egy-egy csíkot nyomunk. A fánkot sütőpapírostól forró olajba tesszük, majd egy picit később húscsipesz segítségével kivesszük az olajból a sütőpapírt.
A papír bátran használható a következő adat sütéséhez is.
Pirosodásig sütjük mindkét oldalát, majd papír törlőn lecsepegtetjük.
Még langyosan fahéjas porcukorba forgatjuk.
Ha nagyon meguntuk a csíkokat sütni, csinálhatunk belőle kerek “fánkokat” is.