Burgonyás pogácsa recept

Hozzávalók:
- 250 g burgonya
- 250 g vaj
- 20 g só
- 30 g élesztő
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 400 g liszt
- ½ dl tej
- 1 mk cukor
Elkészítése:
A kihűlt és áttört főtt burgonyát elektromos géppel keverjük simára a vajjal és a sóval, majd dolgozzuk bele a tojássárgáját.
Az élesztőt elmorzsoljuk, langyos cukrozott tejben felfuttatjuk, majd a liszttel, burgonyával összegyúrjuk és duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkán finoman átgyúrjuk, 2-2,5 cm vastagságúra nyújtjuk. Ha van kedvünk egyszer-kétszer meg is hajtogathatjuk.
A tetejét bevagdossuk,felvert tojással lekenjük.
Szaggatóval kiszúrjuk.
Tepsire pakolva szobahőmérsékleten 30 percen keresztül pihentessük.
220 fokra melegített sütőben megsütjük.
220-230 °C-os előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »