Burgonyás pogácsa recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 250 g burgonya
- 250 g vaj
- 20 g só
- 30 g élesztő
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 400 g liszt
- ½ dl tej
- 1 mk cukor
Elkészítése:
A kihűlt és áttört főtt burgonyát elektromos géppel keverjük simára a vajjal és a sóval, majd dolgozzuk bele a tojássárgáját.
Az élesztőt elmorzsoljuk, langyos cukrozott tejben felfuttatjuk, majd a liszttel, burgonyával összegyúrjuk és duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkán finoman átgyúrjuk, 2-2,5 cm vastagságúra nyújtjuk. Ha van kedvünk egyszer-kétszer meg is hajtogathatjuk.
A tetejét bevagdossuk,felvert tojással lekenjük.
Szaggatóval kiszúrjuk.
Tepsire pakolva szobahőmérsékleten 30 percen keresztül pihentessük.
220 fokra melegített sütőben megsütjük.
220-230 °C-os előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.