Burgonyás pogácsa recept

Hozzávalók:
- 250 g burgonya
- 250 g vaj
- 20 g só
- 30 g élesztő
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 400 g liszt
- ½ dl tej
- 1 mk cukor
Elkészítése:
A kihűlt és áttört főtt burgonyát elektromos géppel keverjük simára a vajjal és a sóval, majd dolgozzuk bele a tojássárgáját.
Az élesztőt elmorzsoljuk, langyos cukrozott tejben felfuttatjuk, majd a liszttel, burgonyával összegyúrjuk és duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkán finoman átgyúrjuk, 2-2,5 cm vastagságúra nyújtjuk. Ha van kedvünk egyszer-kétszer meg is hajtogathatjuk.
A tetejét bevagdossuk,felvert tojással lekenjük.
Szaggatóval kiszúrjuk.
Tepsire pakolva szobahőmérsékleten 30 percen keresztül pihentessük.
220 fokra melegített sütőben megsütjük.
220-230 °C-os előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »