Burgonyás kenyér recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 4 evőkanál tejföl
- 20 dkg margarin / vagy 15 dkg zsír
- 1 teás kanál szódabikarbóna
- 4 db főtt burgonya
- kevés langyos víz
Elkészítése:
Az alapanyagokat összegyúrom, úgy hogy egy kicsit lágy maradjon (de azért ne legyen ragacsos)ha kell egy kis langyos vizet öntök hozzá,ha kevés a lisztgyúrás közben lisztezem, amíg nem ragad. Élesztőt vagy sütőport raktam volna bele, de sajna nem volt itthon, de így nem kellett keleszteni csak egy fél órát hagytam pihenni. Ebből két cipót készítek és forró sütőben 180 fokon addig sütöm, amíg szép piros nem lesz. Igaz nem lesz valami óriásira dagadt “igazi” kenyér.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.