Burgonyás kenyér recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 4 evőkanál tejföl
- 20 dkg margarin / vagy 15 dkg zsír
- 1 teás kanál szódabikarbóna
- 4 db főtt burgonya
- kevés langyos víz
Elkészítése:
Az alapanyagokat összegyúrom, úgy hogy egy kicsit lágy maradjon (de azért ne legyen ragacsos)ha kell egy kis langyos vizet öntök hozzá,ha kevés a lisztgyúrás közben lisztezem, amíg nem ragad. Élesztőt vagy sütőport raktam volna bele, de sajna nem volt itthon, de így nem kellett keleszteni csak egy fél órát hagytam pihenni. Ebből két cipót készítek és forró sütőben 180 fokon addig sütöm, amíg szép piros nem lesz. Igaz nem lesz valami óriásira dagadt “igazi” kenyér.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »