Budai kifli recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg sütőmargarin
- 3 dkg élesztő
- 2,5 dl tej
- kis só
A töltelékhez:
- 20 dkg dió
- fahéj
- 1 citrom
- cukor
- tej
Elkészítése:
töltelékhez a darált diót fahéjjal és reszelt citromhéjjal ízesítjük, majd ízlés szerint cukrozott tejjel leforrázzuk. Ne legyen túl lágy a dió.
A tésztához a lisztben a margarint elmorzsoljuk, pici sót teszünk bele. Az élesztőt kb. 1 dl langyos, cukrozott tejben felfuttatjuk, és hozzáadjuk a liszthez. A maradék tejet felhasználva tésztát gyúrunk.
Kinyújtjuk és négyszögekre vágjuk. Diós töltelékkel megtöltjük, és átlóban feltekerjük, kifli formájúra igazítjuk.
Tojássárgával megkenjük, és 180 fokra melegített sütőben sütjük. Sütés után vaníliás porcukorba forgatjuk.
Fele-fele arányban töltöttem mákkal és dióval.
A tésztát nem kell keleszteni, egyszerre dolgozhatunk vele.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

