Budai kifli recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg sütőmargarin
- 3 dkg élesztő
- 2,5 dl tej
- kis só
A töltelékhez:
- 20 dkg dió
- fahéj
- 1 citrom
- cukor
- tej
Elkészítése:
töltelékhez a darált diót fahéjjal és reszelt citromhéjjal ízesítjük, majd ízlés szerint cukrozott tejjel leforrázzuk. Ne legyen túl lágy a dió.
A tésztához a lisztben a margarint elmorzsoljuk, pici sót teszünk bele. Az élesztőt kb. 1 dl langyos, cukrozott tejben felfuttatjuk, és hozzáadjuk a liszthez. A maradék tejet felhasználva tésztát gyúrunk.
Kinyújtjuk és négyszögekre vágjuk. Diós töltelékkel megtöltjük, és átlóban feltekerjük, kifli formájúra igazítjuk.
Tojássárgával megkenjük, és 180 fokra melegített sütőben sütjük. Sütés után vaníliás porcukorba forgatjuk.
Fele-fele arányban töltöttem mákkal és dióval.
A tésztát nem kell keleszteni, egyszerre dolgozhatunk vele.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »