Hozzávalók:
A tésztához:
A töltelékhez:
Elkészítése:
töltelékhez a darált diót fahéjjal és reszelt citromhéjjal ízesítjük, majd ízlés szerint cukrozott tejjel leforrázzuk. Ne legyen túl lágy a dió.
A tésztához a lisztben a margarint elmorzsoljuk, pici sót teszünk bele. Az élesztőt kb. 1 dl langyos, cukrozott tejben felfuttatjuk, és hozzáadjuk a liszthez. A maradék tejet felhasználva tésztát gyúrunk.
Kinyújtjuk és négyszögekre vágjuk. Diós töltelékkel megtöltjük, és átlóban feltekerjük, kifli formájúra igazítjuk.
Tojássárgával megkenjük, és 180 fokra melegített sütőben sütjük. Sütés után vaníliás porcukorba forgatjuk.
Fele-fele arányban töltöttem mákkal és dióval.
A tésztát nem kell keleszteni, egyszerre dolgozhatunk vele.