Briós recept
Elkészítése:
Az élesztőt, 2 ek. liszttel, a tej egy részével pici cukorral megkelesztettem. Ez kb. 10- 15 perc.
A lisztet dagasztótálba szórtam, hozzáadtam a többi alapanyagot, és a felfuttatott élesztőt. Sima tésztává gyúrtam. 20 percig meleg helyen kelesztettem.
A megkelt tésztát átgyúrtam, 32 darab 15 cm-es rudakká sodortam.
Brióssá formáztam.
Megkentem egy pici vízzel felvert tojással és sütőpapírral bélelt tepsin 40 percig újra kelesztettem.
Ismét megkentem a tojással, megszórtam kristálycukorral és 210 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütöttem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

