Bounty kalács recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 ek olaj
- 5 dkg olvasztott vaj
- 3 dl langyos tej
- 1 citrom reszelt héja
- 3 ek cukor
Töltelék:
- 2 tubus sűrített tej
- 4 dkg vaj
- 20 dkg kókuszreszelék
- vanília aroma (vagy kókusz aroma)
- 3 tábla tej-, vagy étcsokoládé
Kenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 ek olaj
Elkészítése:
Tészta készítése:
Az élesztőt egy csipet cukorral 1 dl langyos tejbe morzsoljuk és hagyjuk felfutni.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojássárgákat, az olajat, a vajat, a reszelt citromhéjat, a maradék tejet és cukrot, végül pedig a felfutott élesztőt.
Alaposan összegyúrjuk, kidagasztjuk addig amíg a tészta el nem válik az edény falától és szép fényes nem lesz. Ekkor letakarjuk, és meleg helyen hagyjuk duplájára kelni. Közben elkészítjük a tölteléket.
Töltelék készítése:
A sűrített tejet a vajjal melegíteni kezdjük. Amikor a vaj már elolvadt (ne forrjon a keverék!), levesszük a tűzről, belekeverjük a kókuszreszeléket és az aromát, és hagyjuk kihűlni.
Összeállítás:
A megkelt tésztát átgyúrjuk és 2 egyenlő részre osztjuk. Lisztezett munkalapon mindegyiket kinyújtjuk ovális alakúra. Akkorára, hogy 1,5 tábla csoki hosszában elférjen rajta.
A tetejétől és aljától kb. 5 cm-t elhagyva 2 oldalt párhuzamos vágásokat ejtünk úgy, hogy középen maradjon hely a tölteléknek. Elosztjuk a 2 tésztán a kókuszos tölteléket, majd rátesszük a 1,5-1,5 tábla csokoládét. Az alját és a tetejét ráhajtjuk a töltelékre, majd a bevágott csíkokat felváltva ráhajtjuk a töltelékre.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük mindkét kalácsot. A tojássárgáját 2 ek olajjal elkeverjük, és ezzel megkenjük a tetejüket. 170 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »