Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bounty kalács recept

Bounty kalács
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 2,5 dkg élesztő
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 ek olaj
    • 5 dkg olvasztott vaj
    • 3 dl langyos tej
    • 1 citrom reszelt héja
    • 3 ek cukor

    Töltelék:

    • 2 tubus sűrített tej
    • 4 dkg vaj
    • 20 dkg kókuszreszelék
    • vanília aroma (vagy kókusz aroma)
    • 3 tábla tej-, vagy étcsokoládé

    Kenéshez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 ek olaj

    Elkészítése:

    Tészta készítése:

    Az élesztőt egy csipet cukorral 1 dl langyos tejbe morzsoljuk és hagyjuk felfutni.

    A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojássárgákat, az olajat, a vajat, a reszelt citromhéjat, a maradék tejet és cukrot, végül pedig a felfutott élesztőt.

    Alaposan összegyúrjuk, kidagasztjuk addig amíg a tészta el nem válik az edény falától és szép fényes nem lesz. Ekkor letakarjuk, és meleg helyen hagyjuk duplájára kelni. Közben elkészítjük a tölteléket.

    Töltelék készítése:

    A sűrített tejet a vajjal melegíteni kezdjük. Amikor a vaj már elolvadt (ne forrjon a keverék!), levesszük a tűzről, belekeverjük a kókuszreszeléket és az aromát, és hagyjuk kihűlni.

    Összeállítás:

    A megkelt tésztát átgyúrjuk és 2 egyenlő részre osztjuk. Lisztezett munkalapon mindegyiket kinyújtjuk ovális alakúra. Akkorára, hogy 1,5 tábla csoki hosszában elférjen rajta.

    A tetejétől és aljától kb. 5 cm-t elhagyva 2 oldalt párhuzamos vágásokat ejtünk úgy, hogy középen maradjon hely a tölteléknek. Elosztjuk a 2 tésztán a kókuszos tölteléket, majd rátesszük a 1,5-1,5 tábla csokoládét. Az alját és a tetejét ráhajtjuk a töltelékre, majd a bevágott csíkokat felváltva ráhajtjuk a töltelékre.

    Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük mindkét kalácsot. A tojássárgáját 2 ek olajjal elkeverjük, és ezzel megkenjük a tetejüket. 170 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá