Bounty kalács recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 ek olaj
- 5 dkg olvasztott vaj
- 3 dl langyos tej
- 1 citrom reszelt héja
- 3 ek cukor
Töltelék:
- 2 tubus sűrített tej
- 4 dkg vaj
- 20 dkg kókuszreszelék
- vanília aroma (vagy kókusz aroma)
- 3 tábla tej-, vagy étcsokoládé
Kenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 ek olaj
Elkészítése:
Tészta készítése:
Az élesztőt egy csipet cukorral 1 dl langyos tejbe morzsoljuk és hagyjuk felfutni.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojássárgákat, az olajat, a vajat, a reszelt citromhéjat, a maradék tejet és cukrot, végül pedig a felfutott élesztőt.
Alaposan összegyúrjuk, kidagasztjuk addig amíg a tészta el nem válik az edény falától és szép fényes nem lesz. Ekkor letakarjuk, és meleg helyen hagyjuk duplájára kelni. Közben elkészítjük a tölteléket.
Töltelék készítése:
A sűrített tejet a vajjal melegíteni kezdjük. Amikor a vaj már elolvadt (ne forrjon a keverék!), levesszük a tűzről, belekeverjük a kókuszreszeléket és az aromát, és hagyjuk kihűlni.
Összeállítás:
A megkelt tésztát átgyúrjuk és 2 egyenlő részre osztjuk. Lisztezett munkalapon mindegyiket kinyújtjuk ovális alakúra. Akkorára, hogy 1,5 tábla csoki hosszában elférjen rajta.
A tetejétől és aljától kb. 5 cm-t elhagyva 2 oldalt párhuzamos vágásokat ejtünk úgy, hogy középen maradjon hely a tölteléknek. Elosztjuk a 2 tésztán a kókuszos tölteléket, majd rátesszük a 1,5-1,5 tábla csokoládét. Az alját és a tetejét ráhajtjuk a töltelékre, majd a bevágott csíkokat felváltva ráhajtjuk a töltelékre.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük mindkét kalácsot. A tojássárgáját 2 ek olajjal elkeverjük, és ezzel megkenjük a tetejüket. 170 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »