Bolognais táska recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 0,5 kg darált hús
- 1 fej hagyma
- 2 csomag leveles tészta
- 0,5 kg sűrített paradicsom
- só, bors
- bazsalikom, oregánó
Elkészítése:
A hagymát megpucoljuk és felvágjuk, majd kevés olajban megpirítjuk.
Amikor a hagyma megpirult, hozzáadjuk a darált húst is. Együtt pirítjuk egy pár percig, majd felöntjük egy nagyon kevés vízzel, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot.
Addig főzzük, amíg jó sűrű nem lesz. Vigyázzunk, mert könnyen leéghet! Közben kiolvasztjuk a leveles tésztát, majd 2-3 mm vékonyra nyújtjuk és kis téglalapokat vágunk belőle. A téglalap egyik felét bevagdossuk, ez lesz a teteje.
Amikor a töltelékünk elkészült, a téglalap másik felébe tesszük, majd összehajtjuk és villával lenyomkodjuk a szélét.
Ezt követően sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 20 percig sütjük!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »