Bolognais táska recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 0,5 kg darált hús
- 1 fej hagyma
- 2 csomag leveles tészta
- 0,5 kg sűrített paradicsom
- só, bors
- bazsalikom, oregánó
Elkészítése:
A hagymát megpucoljuk és felvágjuk, majd kevés olajban megpirítjuk.
Amikor a hagyma megpirult, hozzáadjuk a darált húst is. Együtt pirítjuk egy pár percig, majd felöntjük egy nagyon kevés vízzel, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot.
Addig főzzük, amíg jó sűrű nem lesz. Vigyázzunk, mert könnyen leéghet! Közben kiolvasztjuk a leveles tésztát, majd 2-3 mm vékonyra nyújtjuk és kis téglalapokat vágunk belőle. A téglalap egyik felét bevagdossuk, ez lesz a teteje.
Amikor a töltelékünk elkészült, a téglalap másik felébe tesszük, majd összehajtjuk és villával lenyomkodjuk a szélét.
Ezt követően sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 20 percig sütjük!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »




