Bögrés rizsfelfújt recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
1 bögre = 250 ml
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 bögre tej
- 1 bögre víz
- 20 dkg cukor
- 2 ek margarin
- 2 bögre rizs
- 1/2 citrom megmosott reszelt héja
- 1 vaníliás cukor
- 1 csipet só
A tálaláshoz:
- Szilvalekvár (vagy -ki mit szeret)
A tepsi kenéséhez:
- 1 csapott evőkanál vaj
A szóráshoz:
- 1 tk. zsemlemorzsa
Elkészítése:
A vizet összekeverjük a tejjel, a cukorral és a vaníliás cukorral, majd megfőzzük benne a megmosott rizst.
Ha megfőtt kihűtjük, majd amikor már majdnem kihűlt hozzáadjuk a tojások sárgáját, a vajat és a reszelt citromhéjat. Hozzákeverjük a sóval keményre vert tojáshabot.
Vajjal kikent, zsemlemorzsával megszórt 20×30 cm-es tepsibe simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Porcukorral meghintve, házi szilvalekvárral tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.