Bögrés rizsfelfújt recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
1 bögre = 250 ml
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 bögre tej
- 1 bögre víz
- 20 dkg cukor
- 2 ek margarin
- 2 bögre rizs
- 1/2 citrom megmosott reszelt héja
- 1 vaníliás cukor
- 1 csipet só
A tálaláshoz:
- Szilvalekvár (vagy -ki mit szeret)
A tepsi kenéséhez:
- 1 csapott evőkanál vaj
A szóráshoz:
- 1 tk. zsemlemorzsa
Elkészítése:
A vizet összekeverjük a tejjel, a cukorral és a vaníliás cukorral, majd megfőzzük benne a megmosott rizst.
Ha megfőtt kihűtjük, majd amikor már majdnem kihűlt hozzáadjuk a tojások sárgáját, a vajat és a reszelt citromhéjat. Hozzákeverjük a sóval keményre vert tojáshabot.
Vajjal kikent, zsemlemorzsával megszórt 20×30 cm-es tepsibe simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Porcukorral meghintve, házi szilvalekvárral tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


