Bögrés mézeskalács recept

Hozzávalók:
- 4 bögre liszt
- fél bögre porcukor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
- 30 dkg vaj
- fél bögre méz
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A hozzávalókat a fent leírt sorrendben összekeverjük, majd tésztát gyúrunk belőle. 3 részre osztjuk, hogy könnyebb legyen vele dolgozni. Kinyújtjuk fél cm-es lapokra és tetszés szerinti formákat szúrunk ki belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és 10 percig sütjük 180 fokon. Fontos, hogy ne süssük túl.
Tipp:
Nagyon puha, azonnal fogyasztható, nem kell díszíteni, úgyis elfogy egy pillanat alatt!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »