Bögrés mézeskalács recept

Hozzávalók:
- 4 bögre liszt
- fél bögre porcukor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
- 30 dkg vaj
- fél bögre méz
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A hozzávalókat a fent leírt sorrendben összekeverjük, majd tésztát gyúrunk belőle. 3 részre osztjuk, hogy könnyebb legyen vele dolgozni. Kinyújtjuk fél cm-es lapokra és tetszés szerinti formákat szúrunk ki belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és 10 percig sütjük 180 fokon. Fontos, hogy ne süssük túl.
Tipp:
Nagyon puha, azonnal fogyasztható, nem kell díszíteni, úgyis elfogy egy pillanat alatt!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »