Bögrés mézeskalács recept

Hozzávalók:
- 4 bögre liszt
- fél bögre porcukor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
- 30 dkg vaj
- fél bögre méz
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A hozzávalókat a fent leírt sorrendben összekeverjük, majd tésztát gyúrunk belőle. 3 részre osztjuk, hogy könnyebb legyen vele dolgozni. Kinyújtjuk fél cm-es lapokra és tetszés szerinti formákat szúrunk ki belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és 10 percig sütjük 180 fokon. Fontos, hogy ne süssük túl.
Tipp:
Nagyon puha, azonnal fogyasztható, nem kell díszíteni, úgyis elfogy egy pillanat alatt!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »