Birsalmasajt egyszerűen recept

Hozzávalók:
- birsalma
- kristálycukor
- citrom
- dió(elhagyható)
- fahéj(elhagyható
Elkészítése:
A birsalmákat egyenként alaposan megmossuk. Én,erre a célra egy körömkefét használtam. Feltesszük főni egy fazékba főni,annyi vizet öntünk rá,hogy csak ellepje. Kb 1/2 órán belül megfő. Ekkor a vizet leöntjük róla,majd a nem kívánt részeket,magházat kivágjuk belőle.
Az almát kézi botmixerrel kipürésítjük. Most 1,5 kg birsalmapépem lett. Ehhez tettem 1,2 kg kristálycukrot,2 b citrom levét facsartam rá. Összekevertem. 4×5 percre a mikróba tettem,hogy elolvadjon a cukor. Minden 5 perc után megkevertem. Nagyon jó elkészítési mód,nem kell félni ,hogy a tűzhelyen odaég. Tehát 1 kg almapéphez 80 dkg cukrot teszünk. Ízesíthetjük fahéjjal is. Nem túl forrón folpackkal bélelt formákba adagoltam,pár szem darabolt diót tettem bele.
Másnap kiöntöttem a formákból. 3-4 napig száraz,hűvös helyen szárítom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »