Birsalmasajt egyszerűen recept

Hozzávalók:
- birsalma
- kristálycukor
- citrom
- dió(elhagyható)
- fahéj(elhagyható
Elkészítése:
A birsalmákat egyenként alaposan megmossuk. Én,erre a célra egy körömkefét használtam. Feltesszük főni egy fazékba főni,annyi vizet öntünk rá,hogy csak ellepje. Kb 1/2 órán belül megfő. Ekkor a vizet leöntjük róla,majd a nem kívánt részeket,magházat kivágjuk belőle.
Az almát kézi botmixerrel kipürésítjük. Most 1,5 kg birsalmapépem lett. Ehhez tettem 1,2 kg kristálycukrot,2 b citrom levét facsartam rá. Összekevertem. 4×5 percre a mikróba tettem,hogy elolvadjon a cukor. Minden 5 perc után megkevertem. Nagyon jó elkészítési mód,nem kell félni ,hogy a tűzhelyen odaég. Tehát 1 kg almapéphez 80 dkg cukrot teszünk. Ízesíthetjük fahéjjal is. Nem túl forrón folpackkal bélelt formákba adagoltam,pár szem darabolt diót tettem bele.
Másnap kiöntöttem a formákból. 3-4 napig száraz,hűvös helyen szárítom.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »