Birsalmasajt egyszerűen

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • birsalma
  • kristálycukor
  • citrom
  • dió(elhagyható)
  • fahéj(elhagyható

Elkészítése:
A birsalmákat egyenként alaposan megmossuk. Én,erre a célra egy körömkefét használtam. Feltesszük főni egy fazékba főni,annyi vizet öntünk rá,hogy csak ellepje. Kb 1/2 órán belül megfő. Ekkor a vizet leöntjük róla,majd a nem kívánt részeket,magházat kivágjuk belőle.
Az almát kézi botmixerrel kipürésítjük. Most 1,5 kg birsalmapépem lett. Ehhez tettem 1,2 kg kristálycukrot,2 b citrom levét facsartam rá. Összekevertem. 4×5 percre a mikróba tettem,hogy elolvadjon a cukor. Minden 5 perc után megkevertem. Nagyon jó elkészítési mód,nem kell félni ,hogy a tűzhelyen odaég. Tehát 1 kg almapéphez 80 dkg cukrot teszünk. Ízesíthetjük fahéjjal is. Nem túl forrón folpackkal bélelt formákba adagoltam,pár szem darabolt diót tettem bele.
Másnap kiöntöttem a formákból. 3-4 napig száraz,hűvös helyen szárítom.