Birsalmasajt recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg birsalma
- 80 dkg cukor
Elkészítése:
A birsalmákat alaposan megmossuk, 4 felé elvágjuk, magházukat kivágjuk. Beletesszük egy nagy lábosba, és felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje az almákat. Puhulásig közepes lángon főzzük.
Ezután leszedjük a héját (van aki rajta hagyja, én személy szerint le szoktam szedni). A vizet amiben főtt kiöntjük, és a meghámozott birsalmákat összeturmixoljuk. Főzzük tovább 20-25 percig, amíg el nem válik az edény aljáról.
Ezután lemérjük a pürénk súlyát, és 1 kg-hoz hozzáadunk 80 dkg cukrot. Összefőzzük vele addig, amíg a cukor elolvad benne. Száraz tálkákba, vagy őzgerincformába öntjük. Legalább 1 hétig szárítjuk. Minél tovább hagyjuk száradni, annál jobb lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »