Birsalmasajt recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg birsalma
- 80 dkg cukor
Elkészítése:
A birsalmákat alaposan megmossuk, 4 felé elvágjuk, magházukat kivágjuk. Beletesszük egy nagy lábosba, és felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje az almákat. Puhulásig közepes lángon főzzük.
Ezután leszedjük a héját (van aki rajta hagyja, én személy szerint le szoktam szedni). A vizet amiben főtt kiöntjük, és a meghámozott birsalmákat összeturmixoljuk. Főzzük tovább 20-25 percig, amíg el nem válik az edény aljáról.
Ezután lemérjük a pürénk súlyát, és 1 kg-hoz hozzáadunk 80 dkg cukrot. Összefőzzük vele addig, amíg a cukor elolvad benne. Száraz tálkákba, vagy őzgerincformába öntjük. Legalább 1 hétig szárítjuk. Minél tovább hagyjuk száradni, annál jobb lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

