Bejgli recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 75 dkg liszt
- 37 dkg vaj/zsír
- 7 dkg cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dl tej
- 3 dkg élesztő
- csipet só
- reszelt citromhéj ízlés szerint
Diós töltelékhez (2 rúd):
- 50 dkg darált dió
- 20 dkg kristálycukor
- 2 dl tej
- 1 kk vanília aroma
- reszelt citromhéj ízlés szerint
Mákos töltelékhez (1 rúd):
- 25 dkg darált mák
- 10 dkg kristálycukor
- 1 dl tej
- 1 kk vanília aroma
- reszelt citromhéj ízlés szerint
Elkészítése:
A tésztához 3 dl langyos tejben feloldjuk a cukrot, majd az élesztőt felfuttatjuk benne. A lisztet tálba szitáljuk, a margarint felolvasztjuk.
A liszthez először az élesztős tejet és a 3 tojássárgáját keverjük hozzá, majd a vajat és a csipet sót, illetve a reszelt citromhéjat. A tésztát jól összedolgozzuk, viszonylag kemény, rugalmas tésztát kell kapnunk. Meleg helyen pihentetjük, ameddig elkészítjük a töltelékeket.
A darált diót és mákot külön tálba rakjuk, összekeverjük a kristálycukorral, a tejjel, és 1-1 kk vanília aromával. Ha szeretjük, keverhetünk közé mazsolát és reszelt citromhéjat is.
A tésztát 3 részre osztjuk, és gáztepsi méretű téglalapokat nyújtunk belőle. A tölteléket kb. 1 cm vastagságban eloszlatjuk a tészta teljes felületén, majd óvatosan feltekerjük. A három rudat a tepsibe helyezzük, figyelve arra, hogy sütés közben még kelnek.
A bejglik tetejét megkenjük az 1 tojássárgájával, majd kelni hagyjuk, míg rászárad. Ezután megkenjük a tojásfehérjével is. Ettől szép márványos lesz a teteje.
200 fokos sütőben kb. 50 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
A bejgli kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 36 g
Zsír: 24 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »