Bagett sütése otthon recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 ek olívaolaj
- 3,5 dl víz
- 50 dkg finomliszt
- 2 tk só
- 1 tk barna cukor
- 2 ek zabkorpa
- 1 ek búzacsíra
- 1 ek búzakorpa
- 2,5 dkg friss élesztő
Elkészítése:
A hozzávalók sorrendjében, kenyérsütőgépbe rakom az összetevőket és elvégeztetem a ” dagasztás, kelesztés” programot (kb. 1,5 óra).
Mikor megkelt, lisztes deszkára kiborítom. 3 egyenlő részre osztom, és jól kigyúrom a darabokat.
Hosszú kenyereket formázok, majd bagett sütőlapra, vagy sütőpapíros tepsibe helyezem. Éles késsel ferde bevágásokat ejtek a tetejükön, majd fél órát hagyom kelni.
A sütőt előmelegítem. Mielőtt beteszem a kenyereket, a sütő aljába teszek egy tepsi vizet és a kenyereket megkenem sós vízzel.
250 fokon (gázsütő 6-7 fokozat), 30 percig sütöm.
Tipp:
Kenyérsütő gép nélkül, kézzel is elkészíthető a dagasztás, vagy használhatunk kézi keverőgépet
dagasztó szárral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »







