Bagett sütése otthon recept
Galéria (7)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
160 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 2 ek olívaolaj
- 3,5 dl víz
- 50 dkg finomliszt
- 2 tk só
- 1 tk barna cukor
- 2 ek zabkorpa
- 1 ek búzacsíra
- 1 ek búzakorpa
- 2,5 dkg friss élesztő
Elkészítése:
A hozzávalók sorrendjében, kenyérsütőgépbe rakom az összetevőket és elvégeztetem a ” dagasztás, kelesztés” programot (kb. 1,5 óra).
Mikor megkelt, lisztes deszkára kiborítom. 3 egyenlő részre osztom, és jól kigyúrom a darabokat.
Hosszú kenyereket formázok, majd bagett sütőlapra, vagy sütőpapíros tepsibe helyezem. Éles késsel ferde bevágásokat ejtek a tetejükön, majd fél órát hagyom kelni.
A sütőt előmelegítem. Mielőtt beteszem a kenyereket, a sütő aljába teszek egy tepsi vizet és a kenyereket megkenem sós vízzel.
250 fokon (gázsütő 6-7 fokozat), 30 percig sütöm.
Tipp:
Kenyérsütő gép nélkül, kézzel is elkészíthető a dagasztás, vagy használhatunk kézi keverőgépet
dagasztó szárral.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.