Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Amerikai fánk recept

Amerikai fánk
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6 dl tej
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 60 dkg liszt
    • csipetnyi só
    • 4 dkg élesztő
    • 3 ek cukor
    • 1 ek zsír
    • olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A kovász elkészítéséhez tejből 2 dl-t elveszünk, melyben elkeverjük az élesztőt, majd hozzáadunk 1 evőkanál cukrot, 2-3 evőkanál lisztet és felfuttatjuk.

    A liszthez hozzáadjuk a kovászt és az összes többi hozzávalót összekeverjük és dagasztjuk.

    Ezután 30 percig pihentetjük a tésztát.

    Miután megkelt, átgyúrjuk, kinyújtjuk ujjnyi vastagra és két méretű (8 cm és 1 cm átmérőjű) szaggató segítségével készítünk belőle “lyukas” fánkot.

    Ha a szaggatással végeztünk, akkor letakarjuk a fánkokat és további fél órán keresztül pihentetjük, majd olajban kisütjük. Miután kihűltek tetszőleges módon díszíthetjük (csokival, cukormázzal, mogyoróval, színes cukorkákkal).

    A amerikai fánk kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 240 kcal
    Fehérje: 7 g
    Szénhidrát: 33 g
    Zsír: 8 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá