Amerikai fánk recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 6 dl tej
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 60 dkg liszt
- csipetnyi só
- 4 dkg élesztő
- 3 ek cukor
- 1 ek zsír
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A kovász elkészítéséhez tejből 2 dl-t elveszünk, melyben elkeverjük az élesztőt, majd hozzáadunk 1 evőkanál cukrot, 2-3 evőkanál lisztet és felfuttatjuk.
A liszthez hozzáadjuk a kovászt és az összes többi hozzávalót összekeverjük és dagasztjuk.
Ezután 30 percig pihentetjük a tésztát.
Miután megkelt, átgyúrjuk, kinyújtjuk ujjnyi vastagra és két méretű (8 cm és 1 cm átmérőjű) szaggató segítségével készítünk belőle “lyukas” fánkot.
Ha a szaggatással végeztünk, akkor letakarjuk a fánkokat és további fél órán keresztül pihentetjük, majd olajban kisütjük. Miután kihűltek tetszőleges módon díszíthetjük (csokival, cukormázzal, mogyoróval, színes cukorkákkal).
A amerikai fánk kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 240 kcal
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 33 g
Zsír: 8 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 33 g
Zsír: 8 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.