Almáspite tojás nélkül recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg kristálycukor
- 1 ek rum vagy egy kicsi aroma
- fél citrom reszelt héja
- 1 csomag sütőpor
- 1 dl tejföl
Töltelék:
- 2 kg alma
- fahéj
- cukor
- reszelt citromhéj
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
Keverjük össze a tészta hozzávalóit, majd dolgozzuk lágy tésztává. A tésztát ketté szedjük, és mindkét részt kinyújtjuk. Egy 30×20 cm-es tepsit kizsírozunk, kilisztezünk.
A tölteléket reszelve megdinszteljük (pár perc) ízlé szerinti mennyiségű fahéjjal, cukorral, citromhéjjal, vaníliás cukorral, majd hagyjuk kihűlni.
Az egyik kinyújtott lapot a tepsibe helyezzük, megszórjuk zsemlemorzsával, rátesszük az almát, majd befedjük a másik kinyújtott tésztalappal.
Villával megszurkáljuk a tetejét, és előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 20 percig sütjük.
Kihűlés után szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

