Almáspite tojás nélkül recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg kristálycukor
- 1 ek rum vagy egy kicsi aroma
- fél citrom reszelt héja
- 1 csomag sütőpor
- 1 dl tejföl
Töltelék:
- 2 kg alma
- fahéj
- cukor
- reszelt citromhéj
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
Keverjük össze a tészta hozzávalóit, majd dolgozzuk lágy tésztává. A tésztát ketté szedjük, és mindkét részt kinyújtjuk. Egy 30×20 cm-es tepsit kizsírozunk, kilisztezünk.
A tölteléket reszelve megdinszteljük (pár perc) ízlé szerinti mennyiségű fahéjjal, cukorral, citromhéjjal, vaníliás cukorral, majd hagyjuk kihűlni.
Az egyik kinyújtott lapot a tepsibe helyezzük, megszórjuk zsemlemorzsával, rátesszük az almát, majd befedjük a másik kinyújtott tésztalappal.
Villával megszurkáljuk a tetejét, és előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 20 percig sütjük.
Kihűlés után szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »