Almáspite tojás nélkül

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

Tészta:

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 ek rum vagy egy kicsi aroma
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl tejföl

Töltelék:

  • 2 kg alma
  • fahéj
  • cukor
  • reszelt citromhéj
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése:

Keverjük össze a tészta hozzávalóit, majd dolgozzuk lágy tésztává. A tésztát ketté szedjük, és mindkét részt kinyújtjuk. Egy 30×20 cm-es tepsit kizsírozunk, kilisztezünk.

A tölteléket reszelve megdinszteljük (pár perc) ízlé szerinti mennyiségű fahéjjal, cukorral, citromhéjjal, vaníliás cukorral, majd hagyjuk kihűlni.

Az egyik kinyújtott lapot a tepsibe helyezzük, megszórjuk zsemlemorzsával, rátesszük az almát, majd befedjük a másik kinyújtott tésztalappal.

Villával megszurkáljuk a tetejét, és előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 20 percig sütjük.

Kihűlés után szeleteljük.