Almás rétes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 csomag réteslap
- 60-70 dkg alma
- 4 ek kristálycukor
- 2 tk fahéj
- 1 dl étolaj
- 1 dl tejföl
- tojássárgája
Elkészítése:
A réteslapokat kifektetjük egy tálcára, vagy gyúródeszkára. Kettesével szétvesszük őket, így 3 db rétescsíkot fogunk kapni. A tészták tetejét bekenjük étolajos tejföllel melynek aránya: 1 dl tejföl 1 evőkanál étolaj, én szilikonecsettel szoktam bekenni óvatosan, nehogy kiszakadjon a tészta.
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadunk 4 evőkanál kristálycukrot és 2 teáskanál fahéjat, kinyomkodjuk a levét. Ráhelyezzük a tésztákra.
Feltekerjük őket, és a tetejüket megkenjük tejfölös étolajjal, és miután kész vannak, lekenjük tojássárgájával, hogy szép barna legyen a tetejük.
Sütőpapírral kibélelt gázos tepsibe helyezzük őket, és közepes lángon (180 fok) 30 percig sütjük. Villával ellenőrizhetjük közben a tészta állagán, hogy jó e már. Ha kicsit már ropogós és barnás a teteje, én akkor szoktam kivenni.
A almás rétes kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 23 g
Zsír: 11 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »