Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás rétes recept

Almás rétes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag réteslap
    • 60-70 dkg alma
    • 4 ek kristálycukor
    • 2 tk fahéj
    • 1 dl étolaj
    • 1 dl tejföl
    • tojássárgája

    Elkészítése:

    A réteslapokat kifektetjük egy tálcára, vagy gyúródeszkára. Kettesével szétvesszük őket, így 3 db rétescsíkot fogunk kapni. A tészták tetejét bekenjük étolajos tejföllel melynek aránya: 1 dl tejföl 1 evőkanál étolaj, én szilikonecsettel szoktam bekenni óvatosan, nehogy kiszakadjon a tészta.

    Az almákat megmossuk, meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadunk 4 evőkanál kristálycukrot és 2 teáskanál fahéjat, kinyomkodjuk a levét. Ráhelyezzük a tésztákra.

    Feltekerjük őket, és a tetejüket megkenjük tejfölös étolajjal, és miután kész vannak, lekenjük tojássárgájával, hogy szép barna legyen a tetejük.

    Sütőpapírral kibélelt gázos tepsibe helyezzük őket, és közepes lángon (180 fok) 30 percig sütjük. Villával ellenőrizhetjük közben a tészta állagán, hogy jó e már. Ha kicsit már ropogós és barnás a teteje, én akkor szoktam kivenni.

    A almás rétes kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 197 kcal
    Fehérje: 2 g
    Szénhidrát: 23 g
    Zsír: 11 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá