Almás pite recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg margarin
- 40 dkg finomliszt
- 12 dkg kristálycukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag sütőpor
- 2 ek tejföl
Töltelék:
- 2 kg alma
- 1 ek cukor
- 1 ek mézes sütemény fűszer
Tetejére:
- porcukor
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a sütőporral és a reszelt citromhéjjal. Hozzáadjuk a felkockázott, hideg margarint, és elmorzsoljuk a liszttel. Ha már kellően morzsalékos, hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a tejfölt, és jól összegyúrjuk a tésztát. Ha ragadna, adjunk hozzá még kevés lisztet.
A tésztát 2 egyenlő részre osztjuk, és felhasználásig hűtőben tartjuk amíg elkészítjük a tölteléket.
Az almákat pucoljuk meg, és reszeljük le nagy lyukú reszelőn. Szórjuk meg a fűszerrel és a cukorral, forgassuk össze, és hagyjuk állni kb. fél órát.
Enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki a cipókat egyenként egy nagyobb tepsi méretűre. A tepsit (aminek pereme is van) béleljük ki sütőpapírral (vagy vajazzuk ki és szórjuk be liszttel), és emeljük bele az egyik tésztát.
Az almából nyomkodjuk ki jól a nedvességet, és egyengessük el a tésztán. Ezután nyújtsuk ki a másik tésztát is, és igazgassuk rá a töltelékre. Kissé nyomjuk rá, majd villával szurkáljuk meg, hogy a sütés közben keletkezett gőz távozni tudjon.
A tepsit 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 40 perc alatt szép világosra sütjük a pitét. Hagyjuk a tepsiben kihűlni, majd szeletelve, porcukorral meghintve kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »