Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás pite recept

Almás pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 25 dkg margarin
    • 40 dkg finomliszt
    • 12 dkg kristálycukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 csomag sütőpor
    • 2 ek tejföl

    Töltelék:

    • 2 kg alma
    • 1 ek cukor
    • 1 ek mézes sütemény fűszer

    Tetejére:

    • porcukor

    Elkészítése:

    A lisztet elkeverjük a sütőporral és a reszelt citromhéjjal. Hozzáadjuk a felkockázott, hideg margarint, és elmorzsoljuk a liszttel. Ha már kellően morzsalékos, hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a tejfölt, és jól összegyúrjuk a tésztát. Ha ragadna, adjunk hozzá még kevés lisztet.

    A tésztát 2 egyenlő részre osztjuk, és felhasználásig hűtőben tartjuk amíg elkészítjük a tölteléket.

    Az almákat pucoljuk meg, és reszeljük le nagy lyukú reszelőn. Szórjuk meg a fűszerrel és a cukorral, forgassuk össze, és hagyjuk állni kb. fél órát.

    Enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki a cipókat egyenként egy nagyobb tepsi méretűre. A tepsit (aminek pereme is van) béleljük ki sütőpapírral (vagy vajazzuk ki és szórjuk be liszttel), és emeljük bele az egyik tésztát.

    Az almából nyomkodjuk ki jól a nedvességet, és egyengessük el a tésztán. Ezután nyújtsuk ki a másik tésztát is, és igazgassuk rá a töltelékre. Kissé nyomjuk rá, majd villával szurkáljuk meg, hogy a sütés közben keletkezett gőz távozni tudjon.

    A tepsit 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 40 perc alatt szép világosra sütjük a pitét. Hagyjuk a tepsiben kihűlni, majd szeletelve, porcukorral meghintve kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá