Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás pite recept

Almás pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók a tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 1 sütőpor
    • 20 dkg margarin
    • 1,5 dl tejföl
    • 10 dkg porcukor
    • citromlé
    • 1 vaníliás cukor

    A töltelékhez:

    • 1,5 kg reszelt párolt alma
    • ízlés szerint cukor vagy méz
    • 1 mk. őrölt fahéj

    Elkészítése:

    Az almát lereszeltem,fedő alatt egy lábasban megpároltam,kihűtöttem, a többi hozzávalókkal összekevertem. A lisztet a sütőporral, porcukorral összekevertem, a margarinnal elmorzsoltam.

    Hozzáadtam a tejfölt ,a vaníliás cukrot és annyi citromlével összegyúrtam, hogy könnyen sodorható tésztát kapjak.
    A tésztát megfeleztem. Tepsi nagyságúra sodortam. 25×39 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe terítettem az egyik tésztalapot.
    Megszórtam egy kevés darált dióval és tölteléket rátettem, elsimítottam. A tészta másik felét egy kicsit nagyobbra sodortam,hagytam az egy soros rácsozáshoz. A másik fele tésztalappal lefedtem.

    Kristálycukros vízzel lekentem. A megmaradt tésztából, derelye vágóval csíkokat vágtam és a tetejére tettem. A csíkokat is lekentem cukros vízzel, majd enyhén kristálycukorral megszórtam.

    180 fokra melegített sütőben megsütöttem. A sütés vége felé alufóliával lefedtem, hogy a teteje meg ne égjen.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá