Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás lepény recept

Almás lepény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 35 dkg liszt
    • 15 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2-3 ek tejföl
    • 0,5 csomag sütőpor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 nagy méretű alma
    • cukor és fahéj ízlés szerint
    • 10 dkg margarin

    Elkészítése:

    A lisztet elkeverjük a porcukorral és a sütőporral. Elmorzsoljuk benne a hideg, felkockázott margarint, majd hozzáadjuk a tojássárgákat és a tejfölt. Jól nyújtható tésztává gyúrjuk, majd két részre osztjuk.

    Az almákat meghámozzuk és lereszeljük. Fahéjjal, cukorral ízesítjük és addig főzzük, míg el nem fő a leve. Még melegen hozzákeverjük a margarint.

    A két tésztadarabot nagyobb tepsi méretűre (35*25) kinyújtjuk.

    A tepsit sütőpapírral kibéleljük (vagy kivajazzuk és lisztezzük). Az egyik tésztalapot belehelyezzük a tepsibe, egyenletesen rásimítjuk az almát, majd befedjük a másik tésztalappal.

    Villával jól megszurkáljuk, majd lekenjük a felvert tojással.

    Előmelegített sütőben, kb. 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.

    Porcukorral meghintve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá