Almás lepény recept

Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a porcukorral és a sütőporral. Elmorzsoljuk benne a hideg, felkockázott margarint, majd hozzáadjuk a tojássárgákat és a tejfölt. Jól nyújtható tésztává gyúrjuk, majd két részre osztjuk.
Az almákat meghámozzuk és lereszeljük. Fahéjjal, cukorral ízesítjük és addig főzzük, míg el nem fő a leve. Még melegen hozzákeverjük a margarint.
A két tésztadarabot nagyobb tepsi méretűre (35*25) kinyújtjuk.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük (vagy kivajazzuk és lisztezzük). Az egyik tésztalapot belehelyezzük a tepsibe, egyenletesen rásimítjuk az almát, majd befedjük a másik tésztalappal.
Villával jól megszurkáljuk, majd lekenjük a felvert tojással.
Előmelegített sütőben, kb. 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »