Almás lepény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 2-3 ek tejföl
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 1 tojás
  • 8 nagy méretű alma
  • cukor és fahéj ízlés szerint
  • 10 dkg margarin

Elkészítése:

A lisztet elkeverjük a porcukorral és a sütőporral. Elmorzsoljuk benne a hideg, felkockázott margarint, majd hozzáadjuk a tojássárgákat és a tejfölt. Jól nyújtható tésztává gyúrjuk, majd két részre osztjuk.

Az almákat meghámozzuk és lereszeljük. Fahéjjal, cukorral ízesítjük és addig főzzük, míg el nem fő a leve. Még melegen hozzákeverjük a margarint.

A két tésztadarabot nagyobb tepsi méretűre (35*25) kinyújtjuk.

A tepsit sütőpapírral kibéleljük (vagy kivajazzuk és lisztezzük). Az egyik tésztalapot belehelyezzük a tepsibe, egyenletesen rásimítjuk az almát, majd befedjük a másik tésztalappal.

Villával jól megszurkáljuk, majd lekenjük a felvert tojással.

Előmelegített sütőben, kb. 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.

Porcukorral meghintve tálaljuk.