Almás-diós lepény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához
- 60 dkg finomliszt
- 20 dkg margarin
- 175 g tejföl (1 kis pohár)
- 3 dkg friss élesztő
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek cukor
- 2 csipet só
Töltelékhez
- 2 kg alma
- 3 ek cukor
- 2 kk fahéj
- 20 dkg dió (darált, vagy durvára vágott)
Elkészítése:
Az élesztőt belemorzsolom a tejfölbe és elkeverem. A lisztet elmorzsolom a margarinnal és a többi hozzávalóval együtt összegyúrom. Fél órát pihentetem.
Meghámozom és lereszelem az almát. Összekeverem a cukrot és a fahéjat.
Kétfelé veszem a tésztát, az egyik felét tepsi méretűre (38 x 30 cm) kinyújtom, leteszem a tepsi aljára és a dió felével megszórom.
Ráteszem a jól kinyomkodott almát, eligazgatom és megszórom a fahéjas cukorral, valamint a dió másik felével.
Befedem a másik kinyújtott tésztával, villával megszurkálom és cukros vízzel megkenem a tetejét.
180 fokra előmelegített sütőben, 35 percig sütöm. Ha kész, kiveszem a sütőből, meghintem porcukorral és egy óra múlva szeletelem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »