Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás-diós lepény recept

Almás-diós lepény
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
65 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához

    • 60 dkg finomliszt
    • 20 dkg margarin
    • 175 g tejföl (1 kis pohár)
    • 3 dkg friss élesztő
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek cukor
    • 2 csipet só

    Töltelékhez

    • 2 kg alma
    • 3 ek cukor
    • 2 kk fahéj
    • 20 dkg dió (darált, vagy durvára vágott)

    Elkészítése:

    Az élesztőt belemorzsolom a tejfölbe és elkeverem. A lisztet elmorzsolom a margarinnal és a többi hozzávalóval együtt összegyúrom. Fél órát pihentetem.

    Meghámozom és lereszelem az almát. Összekeverem a cukrot és a fahéjat.
    Kétfelé veszem a tésztát, az egyik felét tepsi méretűre (38 x 30 cm) kinyújtom, leteszem a tepsi aljára és a dió felével megszórom.
    Ráteszem a jól kinyomkodott almát, eligazgatom és megszórom a fahéjas cukorral, valamint a dió másik felével.

    Befedem a másik kinyújtott tésztával, villával megszurkálom és cukros vízzel megkenem a tetejét.

    180 fokra előmelegített sütőben, 35 percig sütöm. Ha kész, kiveszem a sütőből, meghintem porcukorral és egy óra múlva szeletelem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá