Almás-diós lepény recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
65 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tésztához
- 60 dkg finomliszt
- 20 dkg margarin
- 175 g tejföl (1 kis pohár)
- 3 dkg friss élesztő
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek cukor
- 2 csipet só
Töltelékhez
- 2 kg alma
- 3 ek cukor
- 2 kk fahéj
- 20 dkg dió (darált, vagy durvára vágott)
Elkészítése:
Az élesztőt belemorzsolom a tejfölbe és elkeverem. A lisztet elmorzsolom a margarinnal és a többi hozzávalóval együtt összegyúrom. Fél órát pihentetem.
Meghámozom és lereszelem az almát. Összekeverem a cukrot és a fahéjat.
Kétfelé veszem a tésztát, az egyik felét tepsi méretűre (38 x 30 cm) kinyújtom, leteszem a tepsi aljára és a dió felével megszórom.
Ráteszem a jól kinyomkodott almát, eligazgatom és megszórom a fahéjas cukorral, valamint a dió másik felével.
Befedem a másik kinyújtott tésztával, villával megszurkálom és cukros vízzel megkenem a tetejét.
180 fokra előmelegített sütőben, 35 percig sütöm. Ha kész, kiveszem a sütőből, meghintem porcukorral és egy óra múlva szeletelem.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.