Almás-diós lepény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához
- 60 dkg finomliszt
- 20 dkg margarin
- 175 g tejföl (1 kis pohár)
- 3 dkg friss élesztő
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek cukor
- 2 csipet só
Töltelékhez
- 2 kg alma
- 3 ek cukor
- 2 kk fahéj
- 20 dkg dió (darált, vagy durvára vágott)
Elkészítése:
Az élesztőt belemorzsolom a tejfölbe és elkeverem. A lisztet elmorzsolom a margarinnal és a többi hozzávalóval együtt összegyúrom. Fél órát pihentetem.
Meghámozom és lereszelem az almát. Összekeverem a cukrot és a fahéjat.
Kétfelé veszem a tésztát, az egyik felét tepsi méretűre (38 x 30 cm) kinyújtom, leteszem a tepsi aljára és a dió felével megszórom.
Ráteszem a jól kinyomkodott almát, eligazgatom és megszórom a fahéjas cukorral, valamint a dió másik felével.
Befedem a másik kinyújtott tésztával, villával megszurkálom és cukros vízzel megkenem a tetejét.
180 fokra előmelegített sütőben, 35 percig sütöm. Ha kész, kiveszem a sütőből, meghintem porcukorral és egy óra múlva szeletelem.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »