Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Álarcfánk recept

Álarcfánk
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg liszt
    • 1 csapott tk sütőpor
    • 1 nagy csipet só
    • 2 púpos ek porcukor
    • 2 közepes egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg olvasztott vaj
    • 1 csapott ek tejföl
    • 2 ek likőr (ha nincs, jó a rum vagy pálinka)
    • kb. 4 dl olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A lisztet elkeverjük a sütőporral, a sóval és a porcukorral. Hozzáadjuk a tojásokat, az olvasztott, de nem forró vajat, a tejfölt és a likőrt. Jól összegyúrjuk, amíg sima tésztát nem kapunk.

    Egy papírból vágjuk ki az álarc formát.

    Serpenyőben olajat hevítünk.

    A fánk tésztát lisztezett munkalapon kinyújtjuk kb. 3-5 mm vastagra. Ráhelyezzük a papírból készített formát, és körbevágjuk a tésztát kívül, és a szemek helyénél is.

    A fánkokat a forró olajba téve mindkét oldalán szép pirosra sütjük. (Figyeljük, mert gyorsan sül!)

    Papírtörlőre szedve hagyjuk az olajat lecsepegni.

    Porcukorral meghintve, lekvárral kínáljuk

    Tipp:

    Hogy mit meg nem tesz az ember lánya a gyerekeiért? Álarc formájú fánkot süt. Mert próbálja érdekessé, kívánatossá tenni az amúgy is rossz étvágyú gyerekek étkezését. Egy laktató gulyáslevest ezért érdemes minél gyorsabban bekanalazni, hogy már mártogathassák is a házi sárgabarack lekvárba a porcukros édességet.
    Megéri pepecselni vele? Mindenképpen ;-)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá