Álarcfánk recept

Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 1 csapott tk sütőpor
- 1 nagy csipet só
- 2 púpos ek porcukor
- 2 közepes egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg olvasztott vaj
- 1 csapott ek tejföl
- 2 ek likőr (ha nincs, jó a rum vagy pálinka)
- kb. 4 dl olaj a sütéshez
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a sütőporral, a sóval és a porcukorral. Hozzáadjuk a tojásokat, az olvasztott, de nem forró vajat, a tejfölt és a likőrt. Jól összegyúrjuk, amíg sima tésztát nem kapunk.
Egy papírból vágjuk ki az álarc formát.
Serpenyőben olajat hevítünk.
A fánk tésztát lisztezett munkalapon kinyújtjuk kb. 3-5 mm vastagra. Ráhelyezzük a papírból készített formát, és körbevágjuk a tésztát kívül, és a szemek helyénél is.
A fánkokat a forró olajba téve mindkét oldalán szép pirosra sütjük. (Figyeljük, mert gyorsan sül!)
Papírtörlőre szedve hagyjuk az olajat lecsepegni.
Porcukorral meghintve, lekvárral kínáljuk
Tipp:
Hogy mit meg nem tesz az ember lánya a gyerekeiért? Álarc formájú fánkot süt. Mert próbálja érdekessé, kívánatossá tenni az amúgy is rossz étvágyú gyerekek étkezését. Egy laktató gulyáslevest ezért érdemes minél gyorsabban bekanalazni, hogy már mártogathassák is a házi sárgabarack lekvárba a porcukros édességet.
Megéri pepecselni vele? Mindenképpen ;-)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »