Áfonyás pite recept
Elkészítése:
A linzer alaphoz a lisztet, a vajat és a cukrot egy tálban elmorzsoljuk, majd tojássárga hozzáadásával tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 3-4 mm vastagra, és kibélelünk vele egy 26 cm-es pitesütőt.
A kevert tészta hozzávalóit összekeverjük.
Az áfonyát felengedés nélkül a linzer alapra szórjuk, majd a kevert tésztával befedjük.
Tetejére szeletelt mogyoró kerül.
170°C-ra felmelegített sütőben kb. 35-40perc alatt megsütjük.
Ha a teteje kicsit pirult, letakarjuk alufóliával.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »


