Áfonyás pite recept

Elkészítése:
A linzer alaphoz a lisztet, a vajat és a cukrot egy tálban elmorzsoljuk, majd tojássárga hozzáadásával tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 3-4 mm vastagra, és kibélelünk vele egy 26 cm-es pitesütőt.
A kevert tészta hozzávalóit összekeverjük.
Az áfonyát felengedés nélkül a linzer alapra szórjuk, majd a kevert tésztával befedjük.
Tetejére szeletelt mogyoró kerül.
170°C-ra felmelegített sütőben kb. 35-40perc alatt megsütjük.
Ha a teteje kicsit pirult, letakarjuk alufóliával.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »