Káposztás lepény recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg burgonya
- 40 dkg liszt
- 1 tasak (7 gr) instant élesztő
- 2 kávéskanál só
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A tetejére
- 30 dkg kolbász
- 2 közepes vöröshagyma
- 50 dkg savanyú káposzta
- 2 dl tejföl
- bors ízlés szerint
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, lereszeljük.
A liszthez adjuk az élesztőt, sót, tojást, borsot és a lereszelt burgonyát. Összedolgozzuk, és meleg helyen letakarva 30 percig kelesztjük.
Közben a kolbászt és a megpucolt vöröshagymát felszeleteljük, a savanyú káposztát megmossuk, és kinyomkodjuk a levét.
A tésztát átgyúrjuk, majd sütőpapírral bélelt közepes tepsibe helyezzük. Rákenjük a tejfölt.
Megrakjuk káposztával, hagymával és kolbásszal, majd 200 fokon 25 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »
7 tökéletes levesbetét, amitől a házi leves igazán különleges lesz
Fedezd fel a legjobb házi levesbetéteket: grízgaluska, zsemlegombóc, csipet
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.29. kedd
Különleges gyümölcsös és mediterrán levesek, fűszeres, mégis könnyen elkész
Tovább olvasom »
Készítsen egészséges ételt az egész családnak: A legjobb airfryer receptek (x)
A rohanó hétköznapokon minden szülő ismeri a kihívást: hogyan kerüljön gyor
Tovább olvasom »