Rizskoch recept

Hozzávalók:
- 250 g rizs
- 1 l tej
- 200 ml víz
- 4-5 ek cukor
- 50 g vaj
- maréknyi mazsola (rumba áztatva)
- 2 cs vaníliás cukor
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
Elkészítése:
A vízben,tejben roppanósra főzzük a rizst csipet sóval,nembaj ha sok rajta még a tej(befogja szívni).Lehúztuk a tűzről belekeverjük a kétféle cukrot,vajat.
Kihűtjük,úgy a jó ha jó krémes marad mire kihűl,ne legyen csont száraz,mert fojtós lesz mire megsül.Az egész tojásokat 1-2 kanál cukorral szinte fehéredésig felverjük (háromszorosára nő a térfogata),a rumba áztatott mazsolával (amikor nincs mazsola reszelt almát teszek bele) együtt belekeverjük a kihűlt rizsbe.
Alaposan kikent kisebb tepsibe öntjük. 180 fokon kb 30 percig sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »