Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás-Túrós batyu recept

Almás-Túrós batyu
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 60 dkg liszt
    • 6 dkg vaj
    • 6 dkg cukor
    • 3 dkg élesztő
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 3,5 dl tej

    Töltelék:

    • 40 dkg túró
    • 5-6 kanál kristály cukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 2 evőkanál tejföl
    • 2 evőkanál búzadara
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 citrom reszelt héja
    • almadarabok

    Elkészítés:
    Kevés cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet, cukrot, tojás sárgáját, olvasztott vajat kelesztő tálba tesszük, majd hozzáöntjük az élesztős tejet. Kelt tésztát készítünk, 40 percig pihentetjük. Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkán kisodorjuk, majd négyzeteket vágunk belőle. A négyzetek közepébe kis kanállal túrót halmozunk, majd almadarabokat szórunk rá. A szembe lévő sarkokat összecsípjük, batyura formázzuk őket. Tojás sárgájával megkenjük, majd a sütőbe tesszük. 150-160 fokon sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá