Almás-Túrós batyu recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Elkészítés:
Kevés cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet, cukrot, tojás sárgáját, olvasztott vajat kelesztő tálba tesszük, majd hozzáöntjük az élesztős tejet. Kelt tésztát készítünk, 40 percig pihentetjük. Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkán kisodorjuk, majd négyzeteket vágunk belőle. A négyzetek közepébe kis kanállal túrót halmozunk, majd almadarabokat szórunk rá. A szembe lévő sarkokat összecsípjük, batyura formázzuk őket. Tojás sárgájával megkenjük, majd a sütőbe tesszük. 150-160 fokon sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.