Tejszínes kapormártás recept

Hozzávalók:
- 2 ek olaj
- 1 ek liszt
- maréknyi apróra vágott kapor
- 2,5 dl főzőtejszín
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítése:
2 ek olajon 1 ek lisztet megfuttatok, majd egy maréknyi apróra vágott kaport szórók rá és 2,5 dl főzőtejszínnel felöntöm.
Sózom, borsozom, szerecsendiót reszelek bele, összeforralom. Ha túl sűrű lenne tejjel vagy vízzel a kívánt sűrűségűre hígítom.
Frissen sült húsokhoz, halakhoz és salátákhoz is egyaránt tartalmas selymes mártás.
Tipp:
Hamarosan itt a kapor szezonja! A zsenge, friss kaporból készült mártás az igazi, de a fagyasztóban tárolt bedobozolt hajtásokból is finom ízeket csalhatunk tányérunkra.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »
A legjobb házias egytálételek – húsimádóknak és zöldségkedvelőknek
Amikor kevés az időd, de valami igazán laktatót szeretnél főzni, az egytálé
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »