Tejszínes kapormártás recept

Hozzávalók:
- 2 ek olaj
- 1 ek liszt
- maréknyi apróra vágott kapor
- 2,5 dl főzőtejszín
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítése:
2 ek olajon 1 ek lisztet megfuttatok, majd egy maréknyi apróra vágott kaport szórók rá és 2,5 dl főzőtejszínnel felöntöm.
Sózom, borsozom, szerecsendiót reszelek bele, összeforralom. Ha túl sűrű lenne tejjel vagy vízzel a kívánt sűrűségűre hígítom.
Frissen sült húsokhoz, halakhoz és salátákhoz is egyaránt tartalmas selymes mártás.
Tipp:
Hamarosan itt a kapor szezonja! A zsenge, friss kaporból készült mártás az igazi, de a fagyasztóban tárolt bedobozolt hajtásokból is finom ízeket csalhatunk tányérunkra.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »