Spenót mártás recept

Hozzávalók:
- 50 dkg spenót (paraj)
- 5 dkg vaj
- 3 gerezd áttört fokhagyma
- 2 dl tej
- őrölt bors
- só
Elkészítése:
A spenótot alapos tisztítás és lecsöpögtetés után vajon, puhára párolom, ha szükséges kevés vízzel felöntöm.
A végén zsírjára sütöm, megszórom finomliszttel, kicsit megpirítom.
Beleöntöm a tejet, botmixerrel simára turmixolom. Belekeverem az áttört fokhagymát, ízlés szerint sózom, borsozom.
Vízzel beállítom a sűrűségét, pár percig forralom és tálalom.
Főtt krumpli, vagy hagymás tört krumpli illik hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »