Spenót mártás recept

Hozzávalók:
- 50 dkg spenót (paraj)
- 5 dkg vaj
- 3 gerezd áttört fokhagyma
- 2 dl tej
- őrölt bors
- só
Elkészítése:
A spenótot alapos tisztítás és lecsöpögtetés után vajon, puhára párolom, ha szükséges kevés vízzel felöntöm.
A végén zsírjára sütöm, megszórom finomliszttel, kicsit megpirítom.
Beleöntöm a tejet, botmixerrel simára turmixolom. Belekeverem az áttört fokhagymát, ízlés szerint sózom, borsozom.
Vízzel beállítom a sűrűségét, pár percig forralom és tálalom.
Főtt krumpli, vagy hagymás tört krumpli illik hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »