Spenót mártás

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 50 dkg spenót (paraj)
  • 5 dkg vaj
  • 3 gerezd áttört fokhagyma
  • 2 dl tej
  • őrölt bors

Elkészítése:

A spenótot alapos tisztítás és lecsöpögtetés után vajon, puhára párolom, ha szükséges kevés vízzel felöntöm.

A végén zsírjára sütöm, megszórom finomliszttel, kicsit megpirítom.

Beleöntöm a tejet, botmixerrel simára turmixolom. Belekeverem az áttört fokhagymát, ízlés szerint sózom, borsozom.

Vízzel beállítom a sűrűségét, pár percig forralom és tálalom.

Főtt krumpli, vagy hagymás tört krumpli illik hozzá.