Sajtos mártogatós recept

Hozzávalók:
- 1 ek vaj
- 1 gerezd fokhagyma (elhagyható)
- 4 dl főzőtejszín (20 %-os)
- 1 ek kukoricakeményítő
- 15 dkg krémsajt
- 2 tk mustár (a legjobb, ha dijoni)
- 25 dkg reszelt cheddar sajt (lehet ementáli vagy trappista is)
- 15 dkg reszelt füstölt sajt
- só ízlés szerint
Elkészítése:
Egy teflon edénybe tegyük a vajat és közepes lángon olvasszuk fel, adjuk hozzá a keményítővel elkevert tejszínt és a zúzott fokhagymát.
Forraljuk fel, majd keverjük bele a krémsajtot és mustárt. Szórjuk bele a kétféle reszelt sajtot,és keverjük csomómentesre. Azonnal tálaljuk.
A sajtos mártogatós kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 13 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 24 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »