Sajtos mártogatós recept
Hozzávalók:
- 1 ek vaj
- 1 gerezd fokhagyma (elhagyható)
- 4 dl főzőtejszín (20 %-os)
- 1 ek kukoricakeményítő
- 15 dkg krémsajt
- 2 tk mustár (a legjobb, ha dijoni)
- 25 dkg reszelt cheddar sajt (lehet ementáli vagy trappista is)
- 15 dkg reszelt füstölt sajt
- só ízlés szerint
Elkészítése:
Egy teflon edénybe tegyük a vajat és közepes lángon olvasszuk fel, adjuk hozzá a keményítővel elkevert tejszínt és a zúzott fokhagymát.
Forraljuk fel, majd keverjük bele a krémsajtot és mustárt. Szórjuk bele a kétféle reszelt sajtot,és keverjük csomómentesre. Azonnal tálaljuk.
A sajtos mártogatós kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 13 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 24 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »

