Sajtos mártogatós

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 ek vaj
  • 1 gerezd fokhagyma (elhagyható)
  • 4 dl főzőtejszín (20 %-os)
  • 1 ek kukoricakeményítő
  • 15 dkg krémsajt
  • 2 tk mustár (a legjobb, ha dijoni)
  • 25 dkg reszelt cheddar sajt (lehet ementáli vagy trappista is)
  • 15 dkg reszelt füstölt sajt
  • só ízlés szerint

Elkészítése:

Egy teflon edénybe tegyük a vajat és közepes lángon olvasszuk fel, adjuk hozzá a keményítővel elkevert tejszínt és a zúzott fokhagymát.

Forraljuk fel, majd keverjük bele a krémsajtot és mustárt. Szórjuk bele a kétféle reszelt sajtot,és keverjük csomómentesre. Azonnal tálaljuk.